Povezujemo tudi kulturne potenciale mesta

Na sliki: mag. Lidija Pliberšek, direktorica JHMB, in Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor

Festival Lent je eden od draguljev kulturne tradicije Maribora in letos bo, kot obljubljajo prireditelji, ponovno drugačen, nov in poseben. Ponosni smo, da je njegov pomemben partner odslej tudi JHMB, ki bo s svojimi podjetji in gospodarskimi javnimi službami poskrbel, da bo na prizoriščih in okrog njih vse tako, kot mora biti, pa čeprav zaradi varovanja zdravja obiskovalcev tudi letos ne bo velikih tribun. Bo pa Lent 2021 vsekakor najboljši način, da se ponovno povežemo.

Mag. Lidija Pliberšek, direktorica: Zelo smo veseli, da je JHMB že v prvi polovici leta po ustanovitvi delujoča družba, ki je uspešno povezala ključna podjetja za delovanje mesta, in da je že zdaj tako relevanten partner Mariboru, da se lahko predstavi kot generalni pokrovitelj največjega in najpomembnejšega festivalskega dogajanja pri nas. Maribor se namreč razvija na različnih področjih, za njegovo rast pa je ključna predvsem ustrezna komunalna in infrastrukturna podpora. Čeprav se morda komu zdijo storitve mariborskih javnih podjetij samoumevne, želim poudariti, da niso.

Mariborsko infrastrukturo namreč upravlja in vzdržuje več kot 1000 sodelavcev v JHMB povezanih družb, ki so vsak po svoje odgovorni in zaslužni, da bo tudi Lent 2021 za obiskovalce čist in urejen, za kar bodo poskrbeli sodelavci iz Snage. Da se bomo na njem lahko osvežili s čisto pitno vodo, bodo uredili na Vodovodu. Da bomo na prizoriščih varni in ograjeni od prometa, bo poskrbel Nigrad, da bodo nastopajoči in obiskovalci prišli na skupen cilj pravočasno in varno, pa Marprom. Rečem lahko, da vzor odlične organizacijske in povezovalne tradicije, s katero navdušuje Narodni dom ob prirejanju festivala, učinkovito uresničujemo tudi v okviru mariborskega holdinga, saj z usklajeno organizacijo ključnih mestnih služb skrbimo, da se življenje pri nas tudi v času enega najprepoznavnejših evropskih festivalov odvija na najvišji kakovostni ravni. Iskreno se veselim dogodkov, ki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh in nas po daljšem obdobju izolacije in distance ponovno povezali.

Vesela sem, da smo tukaj, skupaj, in predvsem zadovoljna, ker smo v JHMB sposobni povezati ne samo razvojnih, temveč z ustrezno podporo Mariboru oziroma glavnemu prizorišču Lenta tudi kulturne potenciale mesta.